Extraklappen till anställda – ett julbord i litet format!

Extraklappen till anställda – ett julbord i litet format!

Under ett år som 2020 vill IST underlätta för våra anställda och tacka dem för den arbetsinsats de gjort under året, omständigheterna till trots. På vår lunchrestaurang Pistacchios initiativ får därför medarbetarna en extra julklapp – en julkorg med mat!

Korgarna innehåller bland annat julskinka, tre sorters sill, gravlax, köttbullar, Janssons frestelse och alkoholfri äppelglögg. En korg har tillräckligt med mat för två personer. De med fler i hushållet har fått möjlighet att köpa till en andra korg för råvarornas inköpspris.

Tanken är att man ska slippa i jul; slippa laga mat, och slippa ta sig ut i julrushen tillsammans med alla andra. På detta sätt undviker vi att folk kan bli smittade,” säger Gabriella, en av våra kockar.

Fokus har legat på lokala råvaror – skinkan, köttbullarna och glöggen är till exempel producerade lokalt. Maten är därefter ”hemgjord” av våra två kockar.

Sammanlagt har de under den senaste veckan rullat och stekt 1700 köttbullar (på otroliga 3 timmar och 20 minuter!), lagt in 54kg sill, vispat 18 liter hovmästarsås, kokat 18 liter senap, vakuumpackat 160 påsar med gravlax och kokat och griljerat 40kg julskinka. Totalt blir det 153 julkorgar som landar på julborden så att vi kan fira jul tillsammans, men separat.

Det var enklare än vi trodde, snabbare än vi planerade för,” säger Fredrik, vår andra kock.

Korgarna levereras i den mån det är möjligt till Växjö med omnejd för att undvika smittspridning mellan våra anställda. För våra kontor i Linköping och Stockholm får de anställda, istället för en korg, ett presentkort för mat för samma värde.

För mer information, kontakta:

HR, hr@ist.com